onsdag 1 januari 2014

Garnutmaning

Jag har haft en garnutmaning för mej själv under 2013. Jag skulle göra av med mer garn än jag köpte under året. Jag började med det 1 mars men kom inte riktigt igång förrän i somras när jag precis hade köpt en massa garn och fick för mej att räkna efter hur mycket jag egentligen har. Jag räknade in precis varenda liten garnstump. Restgarnerna vägde jag. Jag tänker inte tala om hur mycket garn jag hade/har men det var vansinnigt mycket. Men nu har jag inte köpt nåt garn sen 7 september då jag fyndade lite garn på loppis. Garn som jag fått räknar jag inte in i utmaningen.


Det sista 1/4-varvet på den här filten virkade jag på nyårsaftons förmiddag och klarade därmed min garnutmaning. Under 2013 från 1 mars räknat har jag köpt 4065 g garn och gjort av med 4975 g. Alltså har jag gjort av med 910 g mer garn än jag har köpt och jag är nöjd. Nu nollställer jag "räkneverket" och börjar om på årets utmaning som är att jag ska ligga på mer minus än förra året.


Jag blev inspirerad av en del andra bloggare som för "räkenskap" över garn in och garn ut. Jag skriver in alla garnköp och allt jag stickar/virkar/krokar i ett Excelblad och får då automatiskt en uppdatering om hur balansen är, plus eller minus.

5 kommentarer:

  1. Då får jag önska dig ett gott garnår och lycka till med din utmaning, Karin

    SvaraRadera
  2. Grattis till uppnått mål ;) och gott nytt år!

    SvaraRadera
  3. Det låter bra med en garnekvation. Kanske något att testa för nästa år! Jag tycker absolut du ska sticka fiskmössor åt dina barnbarn, det är skoj stickning. God fortsättning!

    SvaraRadera