lördag 26 augusti 2017

Fönsterremsor

På 80-talet hade jag virkade fönsterremsor i vardagsrum och kök. Då bodde jag i en 50-talsvilla med fönsterbrädor av mörkgrå marmor och jag tyckte det var så snyggt med det ljusa virkade mot det mörka. Min lägenhet är från början av 60-talet och jag har fönsterbrädor i mörkgrå marmor i alla rum. Jag tycker dom är ganska tråkiga och har tänkt ibland att jag ska virka fönsterremsor men inte kommit till skott förrän nyligen. Så nu har jag virkade remsor i alla mina fönster (utom badrummet).


Sovrummet var det rum som fick fönsterremsor först och sen fick jag blodad tand och gjorde till dom andra fönstren också. Garnet jag använde till den här remsan köpte jag på loppis för en tia. Det var brodergarn på härva á 50 g. Det gick bra att virka med och jag har tvättat remsan och den krympte nästan ingenting.


Mönster från Mias Hemmaliv
Storlek: ca 14 x 120 cm
Garn: ca 55 g AWC Brodergarn
Virknål: 3 mm


Sedan fick köksfönstret en virkad remsa. Den hade jag inget mönster till utan ritade upp ett mönster på rutat papper och virkade efter det. Garnet har jag haft i mina gömmor länge. Det är som en blank tjock tråd på kon.


Storlek: ca 15 x 98 cm
Garn: ca 95 g Mölnlycke Sveciatråd
Virknål: 2,5 mm


Den sista fönsterremsan som blev klar var den jag började på först. För snart ett år sedan. Jag virkade blommorna och virkade ihop dom på sista varvet och sen blev den liggande. Jag ville göra en fönsterremsa som matchade min löpare med japanska blommor som jag virkade förra sommaren. Jag hade inget kvar av en av färgerna och inte mycket kvar av det aprikos efter jag virkat klart blommorna och kunde inte riktigt bestämma mej för hur jag skulle avsluta den. Jag har tänkt ta fram den flera ggr men inte känt mej inspirerad förrän i sommar och vips så var den klar. Kanten runt blommorna finns det inget mönster till. 


Mönster till Japansk blomma från Bautawitch
Storlek: ca 19 x 126 cm
Garn: ca 140 g Catania
Virknål: 3,5 mm


Den här helgen är det syfestival i grannstaden och jag var där igår och shoppade en hel del. Mest tyger. Alla i trikå. Det blev bara 3 nystan garn och där höll jag mej till min plan. Det melerade är Opal sockgarn som ska bli sockar så småningom. Det marinblå är Magasin Duetts Supersoft. Jag har hört så mycket positivt om det garnet så jag tänker sticka nåt till min hals och sen vet jag om jag tål det eller inte. En massagekudde till min känsliga nacke blev det också. Jag hade en plan innan. Jag tänkte gå ett varv runt först och titta på alla tyger innan jag bestämde mej men det sket sej ganska snabbt och dom finaste tygerna hittade jag mot slutet. 


Jag fattar inte hur fort tiden går. Jag tänker varje gång jag skriver här att jag ska bli bättre på att uppdatera. Jag har massor av färdiga alster som inte kommit med på bloggen än. Någon gång kanske jag kommer ikapp.

1 kommentar: