lördag 28 juni 2014

Rosväska

Jag använder inte handväskor alls men jag gillar att sy väskor och när jag hittade ett så fint mönster på en väska med rosor kunde jag inte låta bli att sy den. Den har varit halvfärdig ett tag men på midsommardagen var det perfekt syväder och då blev den äntligen färdig. Dan efter var jag hos min bror och svägerska och passade på att fota i deras trädgård. Det blåste rätt bra så jag fick lägga en sten i väskan för att den skulle stå kvar.


Det är Lilian med bloggen Lappeklipp som har gjort mönstret till väskan som finns i Quiltmagasinet nr 3/2013. Hon gör så otroligt fina väskor i massor. Här finns bilder på originalväskan.


Jag kunde inte bestämma mej för om jag skulle ha en ros eller tre rosor som i mönstret så det blev en sida av varje. Den med tre rosor blev nog finast.


Väskan är sydd av ett par gamla jeans med sidsömmen som en extra dekoration. Det röda tyget till rosor och kantning köpte jag på symässan för några år sen. Det mörkare röda till dragkedjelisterna köpte jag på symässan i höstas. Läderknappar från loppis. Foder och fickor är i två olika rosa tygrester.


En annan av Lappeklipps väskor har funnits på min att-göra-lista sen flera år tillbaka. Jag hade en bild med länk på min gamla dator men när den kraschade försvann alla mina länkar men när jag kollade runt lite på Lappeklipps blogg så var väskan där. Det visste jag inte. Här finns en tutorial på väskan av kvadrater som jag ska sy nån gång.

3 kommentarer:

 1. Ja men den var då för läcker, en betydligt tuffare variant än min. Gör mej glad att du valde att sy en av mina väskor och att du satte en egen touch ännu gladare, man skall låta fantasin flöda, då är det som mest kul att sy.
  Sommarhälsningar från Suomi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag är glad att du tyckte om den. Än en gång tack för det fina mönstret!

   Radera
 2. Tack för din kommentar. Vad bra att jag inte är ensam om att inte kunna låta bli hantverket! Hade redan innan tänkt berömma dig för den fina väskan. Och återbrukad som grädde på moset.

  SvaraRadera