söndag 23 november 2014

Modellen - check

Nu är jag klar med veckans KAL-läxa som var att bestämma vilket garn jag ska sticka koftan i och hur den ska se ut. Garnet skrev jag om igår.


Min kofta ska vara rak och ganska tight med korta ärmar. Först tänkte jag sticka den i ribbstickning för att få den riktigt tight men anledningen till att jag vill ha den tight är inte att visa upp mitt midjefluff  utan för att koftan ska ta så lite plats som möjligt under jackan och då blir nog slätstickning bäst ändå. Eftersom den ska vara ett värmande mellanlager så vill jag ändå ha plats med en tröja under. Halsringningen ska vara ganska vid för jag tål inte ylle direkt mot huden (får klåda och utslag). Ska bara ta mina mått och skriva in på skissen också.


Knappar har jag valt ut två sorter av men det lutar åt dom vänstra som är av läder och var mitt första val. Dom rustika läderknapparna blir nog bra mot mitt ganska rustika garn som är ojämnt spunnet. Dom högra knapparna är av trä. Alla knapparna är loppisfynd.

Imorgon kommer del 2 i KALen som ska handla om provlappar vilket jag nästan aldrig gör men till det här garnet har jag gjort provlappar tidigare för det är ett måste när man använder återvunnet garn där man inte har ett hum om masktätheten.

2 kommentarer: