lördag 21 mars 2015

Tripp, trapp, trull

Jag har inte haft nån sylust på länge men så tänkte jag att det är väl bara att sätta igång så kommer väl lusten sen. Det gjorde den visserligen men nu är den som bortblåst igen. Jag hann i alla fall sy tre små väskor som har funnits på min att-göra-lista ett bra tag. Jag brukar ha mina stickningar/virkningar i små papperskassar som går lätt att stapla i varandra när jag vill få undan mina handarbeten och samtidigt är det lättöverskådligt.  Men det är lite tråkigt med papperskassar så jag har länge tänkt sy små väskor istället och nu har jag tre stycken men fler ska det bli så småningom. Jag är supernöjd med dom här.


Storleken på den minsta gjorde jag efter den minsta av papperskassarna och sen ökade jag med 2 cm för varje väska. Storlekarna är alltså 18 x 8 x18 cm, 20 x 10 x 20 cm och 22 x 12 x 22 cm. Utan handtag. (Jag skrev fel mått på väskorna först men har ändrat måtten nu. Dom är alltså inte kvadratiska.)


Minsta väskan är sydd av en gardin från en skola som skulle renoveras, mellan är av en gardin från loppis och den största är av en stuvbit från loppis. Det randiga fodret är också en stuvbit från loppis.


Jag har sytt väskorna som grundväskan i boken "The Better Bag Maker" men jag har gjort dom mycket mindre. Grejen med dom här väskorna är att dom har ett sidstycke och en inre botten som ska stabilisera väskorna och stabila är dom. Den inre botten har jag sytt av bitar från en fleecefilt och ett slitet lakan. Den syns inte utan ligger mellan yttertyg och foder.


Det är mycket text i den här boken men tack och lov också mycket bilder. Det förenklar det hela väldigt mycket.


Jag råkade på en tråd på nätet nånstans om vilket som är minst, tripp eller trull. Jag har alltid tagit för givet att tripp är minst eftersom det kommer först men det var flera som ansåg att trull var minst eftersom man säger "mammas lilla hjärtegull" efter trull. Så nu vet jag inte längre vilket som är minst.

2 kommentarer:

  1. Jättefina väskor!! Tripp är störst he he

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Christina! Så det säger du :/

      Radera