lördag 20 juni 2015

Babykläder till Gambia

I måndags skickade jag iväg 3 koftor, 3 mössor och 2 babyfiltar till Slättmissionens Hjälpande Hand som har en insamling till nyfödda barn i Sukuta, Gambia i samarbete med Hemmets Journal och Sandnes Garn (men det hade jag missat). Insamlingen är avslutad för den här gången men man kan alltid skicka till Slättmissionen och dom skickar det till behövande men kanske inte just till Sukuta då.


Det känns bra att kunna hjälpa och samtidigt ha roligt. Små babykläder och filtar går fort att sticka och virka och roligt är det och ett bra sätt att göra av med restgarner fast jag köpte garn till dom här babyseten. Allt är stickat i Signe från Netto som jag köpte på mej lite av för 6:-/nystan. Inte världens bästa kvalitet förstås men kläderna skulle helst vara i bomull eller akryl och billiga blev dom i alla fall. 


Det rosaröda setet är Femtimmarskoftan och Navelsträngsmössan
Garnåtgång: kofta ca 50 g, mössa ca 15 g
Stickor 4,5 mm


Det ljusblå setet är Femtimmarskoftan och Stjärnmössan
Garnåtgång: kofta ca 60 g, mössa ca 15 g
Stickor 6 mm


Det gråblå setet är Skånekoftan och Skånemössan
Garnåtgång: kofta ca 65 g, mössa ca 25 g
Stickor 5 mm till koftan och 4,5 mm till mössan


Mönster till Skånekofta och -mössa finns i boken "Garnglädje". Mönster finns även att hitta på nätet. Jag har som vanligt inte stickat exakt efter mönstret utan gjort lite ändringar för att slippa sömmar.


Mönster till Femtimmarskoftan finns i "Värma en liten". Stjärnmössan och Navelsträngsmössan är ur "Sticka och Skicka". Alla dom här böckerna har Anna Braw som redaktör. Hon bloggar på Hemmets Journals hemsida numera men hade kyrkkaffebloggen förut. Den uppdateras inte men finns ändå kvar med länkar till en massa stickat och virkat. Tre av dom här böckerna hade jag sen tidigare och var ju förstås tvungen att komplettera med "Sticka och Skicka" som blev med mjuka pärmar och därför är lite större. Jag såg inte förrän nyss att den fanns inbunden också.


Jag har börjat virka på en tredje filt men den blev inte klar utan får åka med nästa gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar