söndag 22 maj 2016

Nytt till barnbarnen

Sylusten har lyst med sin frånvaro länge nu. Det hade ju varit ett ypperligt tillfälle att passa på att sy när jag inte kunde virka eller sticka på så lång tid. En mycket kort period dök sylusten upp men bara tillräckligt länge för att jag skulle hinna klippa till lite kläder till mina yngsta barnbarn. Lite innan jag skulle åka till Dalarna och träffa dom små började jag sy det tillklippta. Jag kan sakna min sylust ibland men kanske den dyker upp igen om jag kan hitta nåt riktigt roligt syprojekt.


Tre tröjor, en kjol och ett nattlinne blev det till storasyster T, 7 år och lillebror V, 5 år. T har ränt i höjden så mycket på sista tiden och jag var lite orolig att kläderna skulle vara för små men det var dom inte.


En oversized tröja (den kunde varit lite längre) och kjol till T med motveck sydda av ett Stoff & Stil-mönster som jag köpte på loppis för 5 kr. Tyget till kjolen är också ett loppisfynd och tyget till tröjan köpte jag från Maria Sundqvist (Hjärtegryn) på Facebook.


T undrade hur jag hade gjort den fina blomman på tröjan. Hon kanske hade hoppats på lite pysseltips. Men när man återbrukar tröjor behöver man inte kunna göra så fina blommor. Jag lät fållarna vara kvar på loppiströjan för dom var också fina tycker jag. Mönstret är ett vanligt t-shirtmönster från Ottobre. T blev förtjust i den här tröjan och kjolen som åkte på direkt.


Tyget med Bartman och muddtyget är också köpt på Facebook från Maria Sundqvist. Mönster till tröjan finns i Ottobre 1/2009. Mamma Mia tyckte det var ett praktiskt mönster på tyget för trots att V använde den hela dan så syntes inte några fläckar alls.


Det förra nattlinnet jag sydde till V var lite för litet så det fick bli ett nytt i en lite rymligare modell. Jag har använt samma mönster som till tröjan men förlängt och breddat lite. Tyget är en stuv från Stoff & Stil som jag köpte för längesen. Det är ett mjukt och skönt tyg och med bilar på fick det godkänt av V. 


Det är inte bara sylusten som lyser med sin frånvaro utan blogglusten också. Jag har lite virkat som är färdigt men inte bloggat om än. För virklusten finns där. Jag virkar och krokar mest varje kväll. Jag är glad för att jag har lust till något i alla fall.

2 kommentarer:

 1. Så är det ibland. Man måste vara ifrån lite så lusten kommer tillbaka, vara tvungen att längta för att det ska bli roligt igen. Ska bli spännande att se vad du virkat! Jättefina kläder du sytt till barnbarnen. /LenaJ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lena!
   Jag hoppas verkligen sylusten kommer tillbaka. Jag har lite saker att sy på min att-göra-lista men inget som lockar just nu. Jag har precis som du köpt lite garn från BautaWitch fast jag har garn i mängder men inte i dom "rätta" färgerna. Visar snart lite av det jag gjort.

   Radera