lördag 4 februari 2017

Nytt hemma

Jag har lite färdiga alster som inte har kommit med på bloggen än och så finns det en del saker som har lite slutfinish kvar som t ex fästa trådar. Jag ska ta tag i det nu när jag snart är ledig på heltid. Två dagar kvar att jobba sen har jag flex- och kompledigt och semester resten av februari innan jag går i pension. Jag har inte riktigt fattat det än men det kommer väl.


I sopsäcken i tvättstugan låg det en fin stickad kofta som det inte var nåt fel på mer än att det saknades en del på en jättetryckknapp. Den var inte riktigt i min stil men jag tvättade den och sen fick den ligga i frysen nån vecka för säkerhets skull. I somras sprättade jag isär koftan och repade upp garnet. Jag fick slänga en hel del pga en sjalkrage som inte gick att ta vara på. Det blev ändå ca 650 g tjockt garn av den som jag virkade kuddar av i höstas. Framsidan är virkad i reliefstolpar som nästan ger ett stickat utseende. Baksidan gjorde jag i vanliga stolpar för att spara på garnet.


Storlek: 40 x 40 cm
Garn: ca 600 g återbrukat garn i ull/akryl
Virknål: 8 och 7 mm


Den här tråkiga IKEA-pallen har jag länge tänkt att jag ska göra nåt med. På sensommaren gjorde jag ett mandala-överdrag till den. Mönstret är egentligen till tallriksunderlägg så jag fick ändra det lite i slutet så det formade sej efter pallen.


Storlek: ca 32 cm
Garn: ca 130 g Drops Loves You 5
Virknål: 5 mmInga kommentarer:

Skicka en kommentar