måndag 14 augusti 2017

Sergelväska och lite till

Jag har varit med ett tag i en Facebookgrupp som heter Mysterievirkning med Diana Ritsén & Camillaslivsstil.se men först nu i sommar har jag varit med på mitt livs första mysterievirkning men det blir nog inte det sista. Det var roligt fast jag egentligen vill veta innan vad det ska bli. Dessutom så har jag aldrig varit särskilt förtjust i att virka intarsia eller enbart fasta maskor. 24 september startar en ny mysterievirkning och jag är sugen på att vara med men jag har nyss köpt garn till annat så jag får se hur jag gör. Det finns info om mysterievirkningarna även på mysterievirkning.se.


Redan i första delen så misstänkte jag att det skulle bli nån slags påse eller förvaring. Jag trodde på virknålsfodral och hade isåfall tänkt virka på den lite till och göra en väska. Jag hade ändå tänkt virka mej en ny liten väska att ha på mina promenader när jag har kläder utan fickor. Det blev en väska men skulle egentligen blitt en handledsväska men såna använder jag inte så jag virkade en axelrem istället och är så nöjd med min nya lilla väska trots att garnet jag virkade med är uselt och delar sej. Tyvärr så har jag en hel del kvar av det garnet men kommer aldrig mer köpa nytt av olika anledningar.


Garn: ca 60 g Drops Loves You 7
Virknål: 3 mm

Mönstret till Sergelmysteriet är av Anna Erlandsson Hooked by Anna och finns dels i Facebookgruppens filer och dels på Annas egen hemsida. Beskrivning till hur man syr foder och dragkedja finns med i mönstret men jag sydde på mitt eget vis såklart. Dragkedjan var egentligen lite för kort men det är det ingen som ser. Fodret är en restbit från en necessär som jag sydde för fyra år sedan.


För nån månad sedan stickade jag en fruktpåse ála Garnomera. Mönster finns  på Järbos blogg. Det var en rolig stickning med tappade maskor men jag kommer inte sticka fler eftersom jag tycker att den väger för mycket. Min tanke med fruktpåsar är att lägga påsen med frukten i på bandet i affären och då ska den väga så lite som möjligt. Mina sydda påsar väger såklart mindre men jag tycker det är trevligare med en nätpåse där man kan se innehållet tydligare.

Garn: 23 g bomull 8/4
Stickor: 4,5 mm


Jag har stickat lite påsar och gjort ändringar för varje påse och antecknat efterhand. Mina påsar väger mellan 18 och 12 gram. Dom är mindre än den med tappade maskor och med större hål. Kommer ett mönster här så småningom.


Om 11 dagar, 17 timmar och ett antal minuter och sekunder börjar en filt-CAL (crochetalong) som jag ska vara med på. Kalevala CAL heter den. 6 december är det 100 år sedan Finland blev självständigt och Kalevala är Finlands nationalepos. Med CALen kan man vara med och fira jubileet. Den kommer att finnas på svenska och en del andra språk förutom finska. Jag har köpt Mayflowers ekologiska bomull 8/4 i färgerna sand och natur. Totalt 1800 gram. Få se om det räcker.

2 kommentarer:

  1. Här har det virkats och stickats minsann! Så fin din virkade axelväska blev och ljuvliga färger, den blir en "glad" väska att hänga på axeln. Så kul att du deltar i Kalevala CAL:en, tycker ju jag förstås som är finne :o)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Och jag är andra generationen av finska invandrare i Sverige 😊

      Radera