lördag 29 september 2012

Från mammatopp till babyknopp

Andra gången gillt! Jag lyckades radera ut det här inlägget och får nu skriva om det men det blir av naturliga skäl lite annorlunda. 

När det väntades barn i bekantskapskretsen så kom den här mammatoppen väl till pass. Den är i ett mjukt och stretchigt material. Köpt på loppis för 30:- och ser nästan ny ut. 


Det blev en söt liten mössa med knut på toppen. Den här mössan är sydd nästan helt på min overlockmaskin. Längst upp på mössan där det svänger mycket fick jag använda min vanliga symaskin och även logon är sydd på den. Jag köpte min overlockmaskin förra året men vi har haft lite inkörningsproblem min Huskylock och jag. Efter en snabb konsultation hos min symaskinsleverantör så löste det problemet sej men jag är fortfarande nybörjare på overlocken eftersom det är ett helt nytt sätt att sy.
Mönster till Top Knot Baby Hat finns hos Prudent Baby.

Det blev en liten snuttedocka i form av en uggla också. Med ögon och öron av filt. Vingar, näbb och "svans" av en tygrest. Svansen skulle vara en napphållare. I änden på svansen sydde jag fast en gummisnodd där man skulle sätta fast nappen men jag testade på en napp som yngsta barnbarnet V glömt kvar här och det gick då inte att sätta fast den nappen där i alla fall. Så jag klippte bort resåren men behöll svansen. Den kan kanske vara kul för bebisen att pilla på.

Mönster till ugglan (snuttedockan) finns i Allt om Handarbetes Sömnadsmagasin nr 4/2012.

Välkommen till världen lilla Matilda


"Originalet" skrev jag 22 augusti. 23 augusti åkte jag till yngsta barnbarnen i Dalarna och tog med presenten till bebisen eftersom bebisens familj också bor i Dalarna. 10 september föddes Matilda. Min yngsta dotter Mia glömde ta med presenten när hon var och spanade in underverket så jag pikade henne lite här och det kan jag ju inte göra nu eftersom hon lämnade presenten 29 september. 

Hur lyckades jag då med konststycket att radera ut hela inlägget!? Jag retade mej på ett och som jag tänkte ta bort och skriva en punkt istället men så tog jag bort fel och. Jag gjorde som jag brukar göra vid datorn, använde kortkommandon, Ctr + Z för att ångra men jag ångrade en gång för mycket och allt utom rubriken försvann och vips hade Blogger sparat och det gick inte att få texten tillbaka. Kändes ganska snöpligt. Ska aldrig mer använda kortkommandon på Blogger!

2 kommentarer:

  1. Förlåt! Men nu är grejerna där iaf :-D Och fina var dom...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaja, bättre sent än aldrig. Och tack för hjälpen!

      Radera