lördag 17 november 2012

Tomteverkstad pågår

Eftersom jag började blogga först i somras så tänkte jag visa lite av förra årets tomteverkstad. Jag sydde bland annat dessa enkla vändbara kassar. Enklaste modellen som finns. Man syr bara två påsar och syr av hörnen i botten. Så syr man två handtag i den längd man vill ha. Påsarna lägger man i varandra, räta mot räta. Handtagen lägger man mellan påsarna med själva handtaget ner i påsen. Sen syr man ihop överkanten men lämnar öppet en bit så man kan vända rätsidan ut. Sen syr man en stickning runt hela överkanten. Om man vill ha fickor eller annan dekoration så syr man på det innan man syr själva påsarna. Hoppas någon blev lite klokare av det här.


Här sydde jag ett block i "square dance" av olika lappar. Det prickiga tyget köpte jag på Stoff & Stil. Det randiga var en rest från min yngsta dotters julgardiner. Mönstret till "square dance" hittade jag i boken Sy med lappar av Hilde Lien & Tina Eckeroth


Samma block finns på den blå kassen som är sydd av en gammal jeanskjol och ett barnpåslakan från loppis. Blocket är sytt av rester från den högra kassen här nedanför.


Två enkla kassar utan extra dekoration. Den vänstra är sydd av en svart mönstrad duk från loppis. Den högra är sydd av ett blommigt tyg, också ett loppisfynd precis som det gröna fodret med vita små blommor. Den vänstra väskan har insida i samma blommiga tyg som den högra.

En liten uppdatering: Nu har jag gjort ett beskrivning med bilder till dom här enkla kassarna. Här finns den.

6 kommentarer:

 1. Och jag vet att iaf två av kassarna är väldigt omtyckta! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt! och jag vet en till som gillar sin skarpt :-)

   Radera
 2. Fina! Älskar den första, lite jul känsla av det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Kul att du har hittat hit och välkommen tillbaka.

   Radera
 3. Hejsan! Vad mycket fint du syr jag gillar verkligen grytlapparna med dalahästarna på, ha det bra så "ses" vi snart igen, Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Karin! Vad kul att du tittar in ibland.

   Radera