lördag 8 december 2012

Mjuka leksaker till barnbarnen

Det är roligt att göra leksaker till dom små barnbarnen. Förra julen blev det en Babusjka till storasyster T och en Dinglis till lillebror V.


Mönster till både Babusjkan och Dinglis från Stoff & Stil
Båda är sydda av tygrester.

   

Mina två yngsta barnbarn bor i Dalarna (och jag på västkusten) och det brukar bli så att mormor har med sej något till gullungarna när jag åker upp. I somras sydde jag en orm till T och en sköldpadda till V. Mönster till båda finns i boken Gör dina egna leksaker av Kate Haxell

Ormen är sydd av en gul tygrest och band ur mina gömmor. Tungan är virkad i rosa bomullsgarn. Knappar till ögon. Kul att få användning för sånt som funnits i mina gömmor i evigheter. Som t ex dom vävda breda banden som jag förlängde mina och barnens jeans med på 70-talet. På den tiden sprättade jag bort allt från kläder som kasserades. Knappar, dragkedjor, band mm. Idag är jag lite bekvämare (=latare).
Sköldpaddan är också sydd av tygrester. Ögonen är broderade. Skalet skulle egentligen handsys men jag sydde det i Paper Piecing för att testa den tekniken.

Den här helgen är dom små liven här med sina mammor. Då blir det ingen tid över för tomteverkstan men desto mer mysande med barnbarnen och lite pyssel med T kanske.

2 kommentarer:

  1. Hejsan! Härliga djur du har sytt och jag bara tycker den hunden var supersöt. Ha en trevlig adventshelg Karin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Karin! Jag blev också väldigt förtjust i hunden. Den satt i mitt sovrum från det den var färdig tills det var dags att packa in den och jag saknade den. Hade lite funderingar på att sy en till mej själv också men det har inte blivit av än.

      Radera