lördag 16 mars 2013

Laminerade tvättkossor

Jag hade en liten blå Ikea-kasse i mitt städskåp till förvaring av tvättmedel. Lätt att bära med till tvättstugan. Men en dag när jag skulle tvätta hade tvättsåpan runnit ut i kassen och genom kassen (inte tät precis) ner på hyllan under där mitt strykjärn står. Då åkte Ikea-kassen i soporna och jag sydde en kasse av vaxad bomull till mitt tvättmedel.


Jag fick en bit laminerat bomullstyg med kossor av Karinottilia när jag köpte lite andra tyger. Jag anpassade kassens mått efter tygbiten som var ca 33 cm bred. Hela biten gick åt förutom en liten remsa som blev när jag renskar kanten. (Ett stort tack till Karin för det fina tyget).

Sydd efter mitt eget väskmönster med samma tyg både på insida och utsida och inga fickor.

Storlek: 25 cm hög utan handtag, 20 cm bred och 11 cm djup


Jag hade slarvat och inte stängt locket ordentligt på den mjuka tvättmedelspåsen som hade vikt sej så såpan kunde rinna ut. Strykjärnet har jag gjort rent från såpan som hade torkat in men har ännu inte vågat använda det. Måste snart testa! (Nu har jag testat och det gick bra).

2 kommentarer:

  1. En kasse helt i min smak! Blir ju mycket roligare att tvätta då... Kram

    SvaraRadera
  2. Hallå! Vilket superkul tyg och fiffigt att ha tvättmedelsgrejerna i. Får nog så något liknade till mina flaskor :) Ha det bra Karin

    SvaraRadera