torsdag 18 juli 2013

Lok(förar)kasse

Jag brukar lägga ut länkar på facebook till mina blogginlägg. När jag lade ut en väsklänk med en kommentar om att nu gör jag bara väskor (eller nåt sånt) skrev min svärdotter A (ok, fd dådå) att hennes lokförar-väska är ganska gammal och sliten. Det var menat som ett skämt men jag tog det på allvar och sydde en kasse till henne när hon fyllde år förra veckan. Ingen lokförarväska precis utan en lok-kasse istället.


Sydd av A:s jeans som blev för stora när hon gick ner åtskilligt i vikt och då hamnade dom hos mej. Loket är en clip-art-bild som jag har förstorat och gjort en enkel applikation av tygrester. Min etikett hamnade på bakfickan men vad som är fram och bak på kassen får A bestämma. 


Fodret i kassen är rester från en duk köpt på loppis. Jag sydde en kasse till A:s mamma julen 2011 av den duken. På ena sidan har jag sytt en vanlig stor ficka och på den andra en ficka med dragkedja insydd i fodret. 


Sydd efter mitt eget mönster.
Storlek: botten 12 x 30 cm, höjd utan handtag 41 cm.

Kära A, jag har vissrligen ett litet hum om hur din lokförarväska ser ut men det blev en lok-kasse istället. Du kan ju använda den när du handlar din lokförarmat. Kram

4 kommentarer:

 1. Vilka tjusiga väskor du syr. Skulle behöva en hel hög att ha olika arbeten som jag håller på med. Som det nu är så ligger det garn både korsan och tvärsan i hela lägenheten.
  Jag hoppas på att vinna någon av dem. Väntar med spänning.
  Ha en skön sommardag som hos mig verkar att bli jättevarm.
  Margit (maxelonia)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Väskor är såå roligt att sy, för tillfället i alla fall. Snart blir det kanske nåt annat jag snöar in på. Önskar dej också en skön sommardag.

   Radera