onsdag 14 augusti 2013

Mitt handarbetsbibliotek, forts.

Första inlägget om mitt handarbetsbibliotek var nog lite för mycket på en gång. Kanske bättre att ha ett tema åt gången så nu blir det dockkläder och leksaker.


Sy och sticka dockkläder från början av 80-talet är ganska så sliten och välanvänd. När min yngsta dotter plockade fram sina dockor med kläder till sin lilla T blev jag förvånad över hur mycket dockkläder jag har gjort. Även till min äldsta dotters dockor blev det lika mycket. Visst minns jag att jag sydde och stickade en hel del dockkläder men kom inte ihåg hur mycket eller vad. Det var roligt att se allt det gamla.


Kläder och tillbehör till Barbie och Ken är inte så gammal och heller inte så välanvänd. Min ambition var att sy en hel garderob till äldsta barnbarnets Barbie men det blev bara en cowboydräkt i jeanstyg och tunt skinn liknande den på bilden här under. Jag har ingen bild på den jag sydde och E leker inte med Barbie längre.
När jag köpte Pyttelitet pyssel från bokklubben Skaparglädje tyckte jag det såg kul ut att göra små miniatyrer men det är nog inte riktigt min grej med så pilligt pyssel.


Dom här miniatyrnallarna av filt är ur boken. Där finns mycket annat roligt att göra som t ex miniatyrböcker, miniamplar i makramé, miniugglor och små smycken.
I Gör dina egna leksaker finns det en hel del roliga leksaker att sy som bollar, djur och båtar.


 Ur boken har jag sytt en orm och sköldpadda till mina yngsta barnbarn. 


2 kommentarer:

  1. Vad roligt att du visar ditt hantverksbibliotek! Gör dina egna leksaker finns också i min bokhylla där det också finns massor av andra böcker.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du tycker det är roligt så vet jag att det roar nån annan än mej. Ja visst har vi hunnit samla på oss en massa böcker och fler blir det fast jag ibland tycker att nu räcker det.

      Radera