söndag 3 november 2013

Höstpresent istället för julklapp

Min yngsta dotter Mia hade ett önskemål om att vi ska strunta i julklapparna i år. Jag hade redan lite färdigt så hon fick det som en höstpresent istället.


Förklädet blev sytt samtidigt som dom andra förklädena och Mia blev glad. Hon hade hoppats på ett sådant förkläde. Mönster ur Fat Quarter nr 2/2012. Båda tygerna är köpta på loppis. (När jag hade tagit det här kortet tappade jag min kamera så objektivet gick sönder annars hade jag tagit ett nytt kort där halsbandet inte är vridet).


Grytlappar önskade hon sej. I cupcakesfärger som hon har i köket. Jag gjorde två par. Julgrytlapparna har en tomte i enkel applikation. Baksida i samma tyg som bandkantningen. Det rosa tyget är från Karinottilia, det turkosa är samma som i förklädet och tomten är gjord av små tygrester. Röda knappar från mitt knapplager.


Här är en somrigare variant av grytlappar. Enklast möjliga: rosa tygbit till framsida, turkos till baksida och snedremsor av det turkosa till bandkantningen. Bordsfilt mellan. Det rosa tyget är samma som till förklädet, det turkosa har jag fått från en arbetskamrat och bordsfilten är från loppis.


För länge sen gjorde jag bandkantningen på grytlappar på ett smart sätt så tyget från hanken gick tillbaka in i bandkantningen igen. Men jag kan för mitt liv inte komma ihåg hur jag gjorde. Jag tror att min mamma har ett par grytlappar kvar från den tiden. Idag ska jag dit eftersom hon fyller år och då ska jag kolla hur jag gjorde egentligen.

4 kommentarer:

 1. Vi har sagt varje år i minst fem år att vi inte ska ge några julklappar, men det blir ju alltid något ändå. Och så säger vi att det inte ska bli så dyrt, men det blir alltid dyrare än vad man tänkt. (Fast i min familj handlar det om hundralappar, inte tusenlappar.) Men i år kommer jag inte att ha råd, så det får väl bli första året vi gör som vi säger då :)

  SvaraRadera
 2. Här handlar det inte heller om några tusenlappar. Jag har försökt i många år att slippa julklappshysterin och numera köper jag inget färdigt. Jag gör det jag hinner och har lust med.

  SvaraRadera
 3. Jättefina grejer, och Tomtegrytlapparna hänger redan framme. Men jag vet inte om andra brukar kalla det för "cupcakesfärger" ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nänä men du gör ju det. Det räcker väl!

   Radera