lördag 9 maj 2015

Brorsbarnbarn nr 2

13 april utökades släkten med ett litet gossebarn, brorsans andra barnbarn. Jag har vetat om ganska länge att ett barn har varit på gång och tänkt sy något och när lille T föddes skrev hans föräldrar på Facebook om födelsen och ändå kom jag inte igång med att göra något. Torsdag förra veckan sa min mamma att T och föräldrarna kommer hit på onsdag och då fick jag lite panik och fick sätta igång att klippa och sy. Mössa och en leksak hade jag bestämt redan tidigare att det skulle bli och en bok med sydda leksaker var lånad från biblioteket.


Ett grattiskort är väl också ett måste. Innan min förra dator kraschade gjorde jag korten i Pagemaker men nu får det bli ett enklare kort i Word. Bilden har jag snott från Facebook. Det är taget av T:s ena moster. Jag har lekt lite med det i ett bildbehandlingspogram på nätet.


Det lilla söta monstret Zoltan är ur boken "Sy monster!Det är sytt i rester av fleece med ögon av filt. Mössa och dregglis är sydda i ett trikåtyg med söta grodor som jag köpte på symässan för några år sen. Dregglisen är fodrad med grön fleece. Mönster till Top Knot Baby Hat finns här och till Dregellapp finns här.


I onsdags fick jag alltså träffa lille T för första gången. Vad det är mysigt att få gosa med en sån lite gullunge!

2 kommentarer:

 1. Vilken liten sötnos på kortet verkligen gulligt
  Det som du sytt är också jättefina.
  Jag blir avundssjuk på dig.
  Själv skulle jag behöva sy mig några kjolar
  Tyvärr så kan jag inte klippa till även om jag har ett mönster att gå efter.
  Ta fram symaskinen och sätta igång och sy är inte hela världen.
  Här lyser solen.
  Ha en bra dag
  Kram från mig.
  Margit(maxelonia)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tråkigt att du inte kan klippa till kjolarna. Det kanske blir bättre sen.
   Ha det bra Margit. Kram

   Radera