lördag 29 augusti 2015

Slutet är nära

Nu är min semester snart slut. Jag trivs verkligen med att få gå hemma och skrota men nu är det slut med det. Måndag morgon är det dags att återgå till vardagen igen. Men jag har bara 3,5 år kvar tills jag kan skrota på heltid. Då blir jag statsanställd som min pappa säger. Det ser jag fram emot.


Ett av mina semesterprojekt var att sy lite babykläder till Loki i Kenya. Linda Westermark som håller i Björnkramarna har ett finger (eller mer) med i den här insamlingen också. Allt är sytt av stuvar från loppis. Filtarna är fodrade med mjuk flanell. Mönster till byxor och hätta har Linda gjort och det finns att hämta hos Facebookgruppen "Handarbeta för välgörenhet.


Lite mer kläder till Björnkramarna har det blivit också. Två koftor, en tröja, en munkjacka och ett par byxor och skor som inte är med på bilden. En kofta till är på gång och sen ska det bli lite mer byxor och lite annat smått och gott.


Kroka en sjal har stått på min att-göra-lista ett tag. Jag köpte några engelska böcker om krokning men tycker faktiskt att det är mycket enklare att hitta nåt bra på nätet. Mönstret till Pax som den här sjalen heter hittade jag på Ravelry. Det tog ett tag innan jag fattade hur den var konstruerad men när jag väl fattade så var det inte så märkvärdigt. Tro det eller ej men jag är bara på första varvet av sjalen på bilden. Man krokar med "linked treble crochet stitch" i detta fallet "Linked 18-uple treble". Varje maska blir alltså 18 maskor hög. Så nu har jag lärt mej nåt nytt. Jag gjorde missen att ladda ner mönstret på brittisk engelska när jag helst virkar med amerikansk och det fattade jag inte med en gång men så här i början spelar det ingen roll för den här maskan heter samma i båda beskrivningarna. Garnet är supertunt, Svarta Fårets Merilla och kroknål 5 mm.


5 kommentarer:

 1. Oj oj, du har varit flitig under din semester ser jag, jättefina alster du visar upp. Ser spännande ut med krokningen, du visar väl fler bilder sen vart efter hoppas jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Visst kommer jag att visa sjalen fler gånger.

   Radera
 2. Åh så mycket fint du gör. Ja surfar runt efter inspiration o hamnar här! Får jag härma dig med rutorna? Jag sliter lite med små rutor men man kommer ju ingenvart. Jättebra idé att göra större rutor. Att man inte tänker själv?? Därför tackar jag för inspirationen jag får av dina fina arbeten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du har hittat hit och att du blir inspirerad av det jag gör. Jag antar att du menar monstermormorsrutan och då kan jag bara säga att jag har själv snott idéen från billigt-garn.net. Dom rutorna är verkligen roliga att göra så lycka till.

   Radera
 3. Ja men då börjar jag virka på min första monstermormorsruta! Ska bli spännande och se vad det blir. I huvet är det en underbar stor skön filt som jag kan krypa inunder i höst...... :) eller så blir det en palldyna! /Lena

  SvaraRadera