fredag 2 oktober 2015

Ajaj och ojoj

Jag brukar få ont i högerarmen emellanåt när jag har handarbetat mycket men nu har jag ont i vänsterarmen istället. Har faktiskt haft ont i bägge överarmarna ett tag. Det har inte gjort särskilt ont när jag har suttit och krokat, stickat eller virkat men däremot har jag fått ont efteråt. Det är lätt att nonchalera när det inte är värre än så men så igår morse hade jag ont i vänster arm ända ner i fingrarna. Det betyder väl att jag måste vila min arm ett tag och det är inte lätt minsann. Har redan lite lätt abstinens. Å andra sidan har jag fått gjort den sista finishen på sånt som var nästan färdigt. Har en krokad babyfilt att blocka också.


För någon månad sedan hade Maxi extrapris på Järbos Big Verona och jag köpte ett nystan i en färg som fanns i begränsad upplaga. Det är ett jättenystan på 200 g så det räcker långt när man gör babykläder. Jag har nästan halva nystanet kvar.

  Jolly Jacket har funnits på min att-göra-lista ett bra tag. 
(Men ojoj vad liten den blev).
Mönster finns i "Sticka och Skicka" men även på nätet. 
Garnåtgång: ca 35 g
Virknål 4,5 mm

Navelsträngsmössan finns också i samma bok och även på nätet.
Garnåtgång: ca 15 g
Stickor 4,5 mm


Den ribbstickade tröjan eller slipovern eller vad man ska kalla den är egentligen väldigt praktisk. Minsta storleken är 0 - 2 år. Den är så töjbar på bredden. Men jag funderar lite på halsöppningen. Den är ganska stor och ingen knäppning. Finns det inte en risk för att babyn ramlar ur sin tröja? Kanske ska göra några knytsnoddar. Jag gjorde den inte så lång som i mönstret. Man skulle sticka i 25 cm från armhålet (den är stickad uppifrån) men jag stannade vid 25 cm totalt. Då kanske den inte räcker till för en tvååring.

Mönster till Non Stop Top finns på Ravelry (på norska och engelska)
Garnåtgång: ca 60 g
Stickor 4,5 mm


Jag har fäst trådar och sytt i knappar i lite mera till Björnkramarna. Varsin filt har dom fått men jag får nog virka några varv till på den gröna för den blev nog i minsta laget. En kofta och ett par byxor till är klara och två ryggsäckar. Det ska bli fler väskor så småningom.


Jag har börjat på tredje varvet på min Pax. Det är bara två varv av fem som är krokade på den här sjalen. Dom andra tre varven är virkade. Men den har blivit liggande ett tag. Jag är inte riktigt nöjd med hålmönstret men efter vad jag har läst i andras projekt om Pax så blir det bättre när man blockar. Hålmönstret görs samtidigt med förkortade varv och ojoj vad besvärligt det blev. Förkortade varv är det på första varvet också och där var det lätt. Hålmönster är heller inga problem annars. När min arm känns bättre ska jag ta tag i sjalen igen. Den behöver kanske bara ligga till sej ett tag.


2 kommentarer:

 1. Va mycket gulliga saker du åstadkommer.
  Jag blir riktigt avundssjuk.
  Här skiner solen för fullt och det är en aning för varmt här hos mig.
  Ha en skön helg.
  Kramar från
  Margit Axelsson i Uppsala

  SvaraRadera
 2. Tack detsamma Margit! Kram

  SvaraRadera