onsdag 6 januari 2016

Björnkramar

I början på december skickade jag iväg ett gäng Björnkramar till Linda som har bloggen Björnkramar. Det var meningen att jag dels skulle skickat dom tidigare och dels gjort lite mer saker till dom men pga av min värkande arm blev det inte så. I december insåg jag att det var lika bra att skicka iväg dom. Mössor till björnarna var det sista jag stickade förra året. 

Så här skriver Linda om Björnkramarna:
Tanken med björnkramarna är att de ska skänka glädje till barn som befinner sig i en jobbig situation och behöver en björnkram. Det kan tex vara pga sjukdom, ekonomiska skäl eller liknande.


Jag har namngett Björnkramarna efter min mamma Maria och mina fyra barnbarn. 

Klänningarna är virkade efter ett mönster på Ravelry. Med lite ändringar för att passa. Byxor, leggings och shorts är stickade med ändringar efter mönster som jag fick från Linda. Likaså koftor och tröjor. Mössorna är stickade på frihand. Mönster till ryggsäckarna hittade jag också på Ravelry. Skjorta, byxor, kuddar och väskor har jag sytt efter eget huvud.

Trots att det inte går åt många gram till varje plagg så minskade jag ändå mitt garnlager med totalt 360 gram.


Maria, med orange klänning och grå leggings på översta bilden, har fått mössa, kofta och byxor plus kudde och filt. Hennes största intresse är blommor så hon skulle fått en korg med blommor också.


E, med rosa klänning och vita leggings med spetskant, har också fått mössa, kofta och byxor plus kudde och filt. Hon går i ridskola så hon skulle fått en ridhjälm och en skolväska som man hänger över axeln.


O, med svartvit fotbollströja och svarta shorts, har fått ryggsäck, mössa, munkjacka och trikåbyxor plus kudde och filt. Han spelar fotboll och skulle fått en virkad fotboll.


T, med flerfärgad kofta, mössa och svarta byxor, har fått klänning, leggings och ryggsäck plus kudde och filt. Hon är en riktig pysselfantast så till henne var det lite svårt att komma på saker att göra.


V, med mössa , tågtröja och jeans, har fått skjorta och trikåshorts plus kudde och filt. Han är bilfantast och skulle fått en liten bil och en ryggsäck.


Varsin väska har Björnkramarna fått också men dom blev lite mindre än jag hade tänkt. Jag gjorde som alltid en skiss och sen när jag räknade ut hur stort jag skulle klippa så glömde jag räkna med kortsidorna. Det var meningen dom skulle kunna ligga och sova i sina väskor. Dom får plats liggandes nu med om man trycker ner dom förstås.

4 kommentarer:

 1. Åhh så fina de är!! Kram till dig <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Christina! Kram till dej med ❤️

   Radera
 2. Så jättefina kläder Du stickat, virkat och sytt!

  SvaraRadera