lördag 9 januari 2016

Min garnutmaning 2015

2015 var tredje året med min garnutmaning. Jag skulle minska mitt garnlager med minst 1000 g och det har gått galant trots att det inte har blivit något garnigt handarbete på årets sista tre månader pga värkande armar.

Jag för in alla garnköp och allt jag stickar/virkar/krokar i ett excel-dokument. Det gör det lätt att hålla reda på balansen mellan garn in och garn ut. Allt för att utmana mej själv att använda garn jag redan har istället för att köpa nytt. Någon skrev någonstans att en sån här utmaning dödar kreativiteten men jag måste säga att jag tycker det är tvärtom. Finns väl inget som skapar mer kreativitet än att göra något av det man redan har istället för att alltid köpa nytt.

Vi har det ganska kallt på jobbet vintertid så jag använder oftast pulsvärmare. En frusen arbetskamrat önskade sej ett par i rosa och det enda rosa jag hade var rester från Rullmössan jag stickade till mitt barnbarn. Det svarta är rester från samma mössa. Garnåtgång ca 40 g.  Spiralstickade i början på 2015.


Förra året köpte jag 3595 g garn och gjorde av med 5490 g dvs jag gjorde av med 1895 g mer garn än jag köpte. Nu har jag iofs inte handarbetat upp mer än 710 g av dom. Resten har jag gett bort. Dels till mina yngsta barnbarns pysselhörna (585 g) och dels till den fantastiska Kerstin (600 g) som har stickat massor av mössor till välgörenhet. Läs mer om Kerstin här. (Tyvärr har Kerstin gått bort i cancer natten till 26 januari. Alla hennes mössgarner ska dottern skänka till Hjälpstickan som skrivit om Kerstin här.)

Min utmaning för 2016 blir att göra av med mer garn än jag köper. Jag blir glad om det bara blir några gram mer. Jag har redan köpt 200 g garn och börjat virka lite smått. Tänker att virkning inte frestar lika mycket på vänsterarmen som stickning.


Trots att jag gjort mej av med nästan 2 kg garn det senaste året så märks det knappt i mitt garnförråd.

2 kommentarer:

  1. Heja, Heja! Så bra att du blir nöjd med dina målsättningar. Jag önskar dig att du dessutom blir bättre i handarbetsarmen!

    SvaraRadera