lördag 12 mars 2016

Hexagonkoftor

Det var ett tag sen jag skrev sist. Orken och lusten har inte funnits. Inte har det blitt så mycket handarbetat heller. Min vänsterarm fortsätter att värka och jag har varit hos en ortoped som sa att jag har en frusen skuldra. Värken ska gå över efter 4-6 månader och stelheten efter 1-1,5 år. Nu har jag haft värk i drygt 5 månader och det börjar kännas lite bättre. Stelheten fanns inte med från början så jag vet inte hur man räknar där men det värsta är tack och lov över i alla fall.


Jag virkade dom här roliga koftorna i början på året men det skulle jag inte ha gjort. Min arm värkte ännu mer efter virkningen men dom var så himla roliga och snabba att virka så jag kunde inte låta bli men jag fick ge upp mitt i den tredje koftan som jag får göra klart någon annan gång.

Jag köpte en body och mössa i stl 56 på loppis att ha som mall för jag tycker allt ser så väldigt smått ut och så blir det lättare att sticka eller virka efter eget huvud.


Mönster till Hexagonkoftorna hittade jag här.

Blå kofta och mössa:
Garn: Pretty från Rozetti Yarns och Signe från Netto
ca 90 g totalt till koftan och 18 g till mössan
Virknål: 5 mm och 4 mm till kanten på mössan


Rosa-vit kofta och mössa:
Garn: Julgarn från Netto
ca 87 g till koftan och 18 g till mössan
Virknål: 4 mm och 3,5 mm till kanten på mössan


Så här gjorde jag den rosa mössan:
Med virknål 4 mm
Med rosa garn 12 st runt en magisk ring
Öka 12 st varje varv till 60 m
Virka 60 st i ytterligare 9 varv
Byt till vitt garn och virknål 3,5 mm
Virka 2 varv stolpar
Ta av garnet och fäst.

Den blå mössan gjorde jag med 48 st.
Blomman är från koftmönstret


Det här kommer förmodligen åka iväg till Afrika via Slättmissionens Hjälpande Hand så småningom. Stickade/virkade kläder som skickas till Afrika bör vara gjorda av syntet eftersom kvinnorna där gnuggar kläderna hårt vid tvätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar