fredag 20 oktober 2017

Mera väskor och nytt projekt

Dom här väskorna sydde jag i somras när jag var insnöad på att sy väskor. Nu har det gått över men jag har två väskor till som är tillklippta och dom blir väl sydda någon gång när lusten faller på. Just nu har jag ingen sylust alls och jag som har en hel del sömnadsprojekt på g. Den kommer nog snart tillbaka, hoppas jag. Annars får jag sy ändå.


Min svärdotter E fyller år i juli och fick en väska med tillhörande necessär. Sydda av en gardin från en skola som skulle renoveras. Jag fick gardinerna av hennes mamma som var lärare på den skolan och hon tyckte det var roligt att jag sytt en väska till hennes dotter av gardinerna. Mönster till väskan finns här.
Jag var och hälsade på en (fd) arbetskamrat som nyligen hade flyttat och dessutom brutit en arm. Väskan sydde jag som inflyttningspresent men hälsade inte på direkt. I väskan låg det en stickad rosa disktrasa plus en stickad och en sydd fruktpåse. Väskan är sydd av en panelgardin från loppis och efter samma mönster som ovanstående väska.


Jag hittade en bit tyg på loppis som jag gillade färgerna på. Det ville jag ha en kasse av själv. Sydd efter mitt eget mönster på en enkel vändbar kasse men den här är inte vändbar och så har jag lagt till en knäppning.

Storlek: botten 13 x 28 cm, höjd utan handtag 37 cm.


Jag såg inte innan väskan var klar att det var figurer i dom orange/gula partierna. Himla fräckt! Fast dom hamnade tyvärr upp-och-ner på framsidan.För två år sedan önskade sej min yngsta dotter en folkdräkt i 40-årspresent. Vi höll på att spåna ett tag om vilken dräkt det skulle bli. Hon bor i Dalarna men ville ha något som hade anknytning till hennes rötter och så blev det Bohuslän eftersom hennes farföräldrar var därifrån. Vi köpte boken Bohusdräkter av Ulla Centergran och där föll hon för en dräkt som det visade sej att materialet inte går att få tag på längre. Nästa val blev en dräkt från Fräkne härad och nu har jag köpt material till dräkten. Bara tyget till förklädet som fattas eftersom det hon valt inte fanns kvar längre. Tygerna är köpta i Dräktbutiken som ligger i Slottsskogen i Göteborg.

Tyg till förklädet som ska inhandlas snart

Så nu ska här sys en massa för hand och jag som avskyr handsömnad. Jag har drygt ett år på mej och får väl snart sätta igång. Men först ska alla tyger, utom det röda och gröna, tvättas. För krympningens skull. Det var Ulla Centergran som sålde tygerna till mej och hon gav mej råd och tips och jag får komma dit och fråga mer om jag vill och behöver. Dessutom tänker jag ev gå en kurs i dräktsömnad till våren. På samma ställe som Dräktbutiken. Det här ska nog gå bra. Wish me luck! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar