lördag 27 januari 2018

Fjärilar och lego till barnbarnen

Lego- och fjärilstyget köpte jag på symässan i augusti. Tanken var att det skulle bli julklappar till dom två yngsta barnbarnen. Jag klippte till kläderna men sylusten höll sej borta så dom blev inte sydda förrän efter nyår. Det passade bra då med eftersom båda två fyllde år förra veckan och då skickade jag var sitt paket till dom med bl a dom här kläderna i. Båda två tycker fortfarande om det jag syr så jag fortsätter med det om lusten finns.


9-åringen skickade en bild på sej själv med tröjan på och en kärleksfull hälsning på Messenger. Jag brukar inte vara särskilt förtjust i mönstrade tyger men jag tyckte om det här fjärilstyget. Det känns lugnt och fint. Mönstret är från Ottobre nr 4/2017. Jag har ändrat lite på mönstret. Originalet är en tröja/klänning med dubbel uppsättning ärmar. Jag sydde den i storlek 152 cm och hoppas den passar ett tag.


Jag fattar inte varför jag köpte legotyget. Jag gillar definitivt inte såna här röriga tyger så jag lättade upp lite med två enfärgade. Det röda är från ett linne och det blå var en tygrest från nåt tidigare projekt. Mönster till den här tröjan finns i samma tidning som fjärilströjan. Det skulle vara en ficka vid det blå tyget men den skippade jag. 7-åringen växer bara på längden så jag får göra en storlek mindre på bredden än på längden. Jag sydde tröjan i storlek 122/128 cm


Rester från tröjorna räckte till trosor och kalsonger. Mönster finns i Ottobre nr 6/2016. Kalsong- och vikresår är från Bibbis Textil.


När man klipper till saker långt innan man syr dom är det lätt att drabbas av minnesförlust. Framstycket skulle se ut ungefär som bakstycket, med röd mitt, men det glömde jag när jag sydde. Framstycket är dubbelt och det röda hamnade inåt. Så kan det gå.


2 kommentarer:

  1. Fint! Jag förstår att de gillade tröjorna. Lösningen med legotyget blev jättebra. Det hade blivit väl bra med bara det tyget.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Fast jag tror nog att 7-åringen hade tyckt om tröjan även om hela var i legotyget.

      Radera