lördag 10 februari 2018

Fjärde Marumssjalen

Det här är den fjärde Marumssjalen jag gjort. Här, här och här finns dom andra tre. Två har jag gett bort. Alla fyra är stickade i samma garn men olika färger. Den här blev färdig i november och jag använde den flitigt tills min Nurmilintusjal blev klar och nu använder jag oftast den. När det blir lite varmare så kommer jag nog använda Marumssjalen igen. 


Det här är en rolig sjal att göra. Spetsen är virkad och kroppen är stickad. Jag gjorde den här några cm bredare än den förra för den tyckte jag blev för smal. Jag har ändrat på spetsen lite för varje sjal jag gjort men jag minns inte vad jag gjorde för ändringar på den här. Det missade jag att notera på Ravelry.


Mönster: Marumssjal
Storlek ca 19 x 133 cm
Garn: ca 70 g Järbos Elise (färg 69014)
Virknål och rundsticka 5 mm


Jag tänkte lägga upp till ett par sockar men så fick jag lust att sticka eller virka en sjal och började på en sån istället. Men jag har börjat på säkert tre eller fyra sjalar och sen repat upp igen. Då tappade jag lusten till att börja på något nytt så nu stickar jag bara på mitt dominoöverkast och det är ju bra för då blir det fortare färdigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar