lördag 17 mars 2018

Mössa med flätor

I december stickade jag en mössa i tjockt garn (den naturvita) som jag tyckte om modellen på men det var ingen kyla då så jag stickade en till i samma mönster men i tunnare garn (den röda). Jag har använt lika många maskor till båda trots olikheten i tjocklek hos garnerna. Det röda garnet har varit en mössa som liknar den här men utan uppvikt kant. Jag hade läst nånstans att mönstret till den mössan var stor i storleken så jag gjorde den mindre än jag tänkt men den var för stor ändå. Både på bredden och längden. Så det fick bli en annan mössa av garnet. Men nu tror jag att det här garnet inte blir så bra i en mössa för den här har töjt sej ganska mycket på bredden. Den naturvita har jag använt en hel del när vi har haft det kallt och den har inte töjt sej alls. Så nu får det bli nåt annat av det röda garnet.


Mönster: Hippstick
Garn: ca 50 g Hjertegarn Merino Silk
Stickor: rundsticka 3 och 3,5 mm


Garn: ca 100 g 7 Bröder från Novita
Stickor: rundsticka 3,5 och 4 mm


Min yngsta dotter var här för några veckor sedan och hon trodde att jag inte hade bloggat på några veckor för att jag inte visste vad jag skulle blogga om så hon föreslog att jag ska blogga om hur det går med folkdräkten jag syr till henne. Det var inte därför jag missade några veckor för jag har en hel del obloggat fortfarande men jag ska försöka få till nåt inlägg om dräkten då och då i alla fall.

2 kommentarer:

  1. Nej, det var inte därför. Nog vet jag att det finns grejer för dig att blogga om :P Men jag tror att folk skulle vara intresserade av att följa arbetet på en så speciell grej. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ok då! Jag missuppfattade dej. Kommer nog snart något om dräkten 😬

      Radera