söndag 21 oktober 2012

Krokade pulsvärmare i 3 tekniker

Pulsvärmare känns lagom stort för att testa nya tekniker. Även om tekniken inte känns särskilt rolig går det tillräckligt fort att göra för att få pulsvärmaren klar ändå. Krokning är ganska nytt för mej  men så himla roligt. Det lär nog bli fler pulsvärmare krokade i framtiden för det tycks finnas en hel del olika tekniker eller maskor i krokning. Dom här pulsvärmarna tänker jag ta med till jobbet. Jag är truckförare på ett lager och det kan bli  ganska kallt på vintern och då är det inte fel med ett par varma pulsvärmare.
Mönstret till pulsvärmare i 3 tekniker hittade jag på Ravelry men det finns även på Ullcentrums blogg.
Pulsvärmarna är rundkrokade och jag använde rundkroknål 5 mm. 
Det gick åt totalt 21 g garn till båda pulsvärmarna men mina garner är något tunnare än i originalet.

Garn: Kattens Fanny (vinrött)
          Patons Beehive Fingering 4 Ply (grönt)
Båda garnerna är köpta på loppis och har utgått från sortimentet. Det mörkgröna är väl inte riktigt min färg men det var såå söta små nystan (25 g) och jag betalade bara 15:- för 4 nystan i ren ull.

Teknikerna som används:
Det randiga längst upp på armen är krokat i bakmaskor som är Ullcentrums eget namn på den här maskan och här kan du se hur man gör.
Mittendelen är krokad i korsmaskor. Här och här kan du se hur man gör. Jag gjorde mittendelen längre än på mönstret.
Närmast handen är det vanlig krokning och här kan du se hur man gör.

Ullcentrum har lagt ut en introduktion till krokning på Ravelry med mönster till pulsvärmare och mössa som är krokade plant och sedan hopsydda.

Det lär nog bli en del stickade pulsvärmare också i framtiden. Det finns många sticktekniker jag inte har testat och som jag är nyfiken på. Som t ex mosaikstickning, dubbelstickning,tvåändsstickat.

1 kommentar:

  1. Hej! Tack för din hälsning idag, jag tittar in hos dig också, ha en fortsatt bra söndagskväll, Karin

    SvaraRadera