lördag 6 oktober 2012

Liten nackkudde

När jag sitter i min sköna fåtölj och handarbetar så har jag numera en liten kudde mot nacken för att förebygga nackbesvär. Den är inte så stor, ca 28 x 36 cm, men såg ganska så tråkig ut så jag var ju tvungen att piffa till den lite.


Det blev en variant på mormorsruta. Jag tycker inte om att virka smårutor men jag tycker om den lilla blomman som blir i mitten när man virkar kvadratiska rutor men eftersom min kudde var rektangulär så fick det bli två små rutor i mitten.

Så gjorde jag:


Garn: dubbelt garn i rester av bomullsvirkgarn i olika tjocklekar
Virknål: 6 mm och 5 mm till hopvirkningen

Jag virkade 2 mormorsrutor med 3 varv på varje och virkade ihop dom på 3:e varvet. Sen virkade jag runt som på en vanlig mormorsruta tills kudden var i rätt storlek. Baksidan är virkad som mormorsränder. Efter blockning virkade jag ihop fram- och bakstycke med fasta maskor i enkelt garn och virknål 5 mm. Kudden stoppade jag i innan jag virkade ihop sista sidan. Nu i efterhand kan jag tycka att jag borde ha gjort rutan lite tätare. Kanske med tunnare virknål.

4 kommentarer:

 1. Hehe, ser ut som ögonen på en uggla... :-D En mycket tjusig uggla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag som tyckte det såg ut som två rosor i mitten men nu ser jag bara ugglan ;-D

   Radera
 2. Mummolee får mig att tänka på memma. Mums! Hungrig blev jag när jag tittade i din fina blogg och nu blev jag sugen på memma med grädde och liiite socker också.
  Kudden är superfin! jag tröttnar aldrig på dessa fantastiska rutor. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Om du tycker om memma så har du säkert finskt påbrå ;-). Dom flesta svenskar brukar inte tycka om det. Men visst är det gott!

   Radera