söndag 27 oktober 2013

Väskor, väskor, väskor ...

När jag inte kunde sitta blev det en hel del tillklippt istället som jag har börjat sy nu. Jag har klippt till  tio kassar av båda mina modeller. Alltså totalt tjugo kassar. Jag syr alla på en gång så det tar lite tid innan dom blir klara men två av dom gjorde jag lite före för att ha bilder på nåt färdigt.


Den första kassen är min vanliga vändbara kasse. En ficka i vardera tyget. Det svartvita tyget är från en panelgardin och det röda tyget är från en duk i ganska grov struktur. Både panelgardinen och duken är köpta på loppis.Den andra kassen är min Hybridkasse. Den är inte vändbar utan fodrad med ett tunt bomullstyg. Två fickor på insidan, en liten i iPhonestorlek och en lite större. Yttertyget är från en panelgardin och fodret är en stuvbit, båda från loppis.


Knäppning har jag funderat en del på. I den förra kassen sydde jag in magnetlås i överkanten men var inte riktigt nöjd med det. Min mamma sydde fast kardborreband på insidan på en kasse hon fick av mej men det ville jag heller inte ha. Jag funderade lite på att sy nån slags hank med knapphål i men med inspiration från Lappeklipp, som syr så otroligt fina väskor, blev det en knäpplänk av en smal tygremsa. Snyggare än knapphål!


Och vad i all världen ska jag med så många kassar till! Den som lever får se! Några kommer jag att lotta ut när dom är klara.


2 kommentarer:

  1. Så Fina!!
    Tack så hjärtligt för den fina tuten!!!!
    Mvh/ Ingrid

    SvaraRadera