lördag 22 juli 2017

Tre sjalar och en scarf

Eftersom jag har haft som utmaning att inte köpa garn nåt garn på ett helt år så har jag passat på att göra av med en del av dom där härvorna med bomullsgarn 8/4 som väntat sen 80-talet. Det turkosa och ljusrosa är rester från tröjor som jag stickade till mej och mina flickor. Det gammalrosa skulle ha blivit en virkad gardin till sovrummet men den blev aldrig gjord så det har jag mycket kvar av än. Garnet till den turkos scarfen köpte jag på rea förra våren.


Mönster till sjalarna: Summer Sprigs Lace Scarf (Ravelry)

Uppläggningen på alla fyra har jag gjort som en elastisk uppläggning utan luftmaskor. Det där första varvet med stolpar i luftmaskorna är ju så himla tråkigt så det känns skönt att slippa den biten.


Den första sjalen virkade jag till min yngsta dotter som har använt döskallesjalen väldigt mycket och jag tänkte att hon kanske behöver något att variera med men jag tror döskallesjalen fortfarande är favoriten. Jag var osäker på om garnet skulle räcka så jag gjorde uddkanten något smalare men det hade jag inte behövt göra. Jag glömde mäta den men den blev väldigt lång.

Garn: ca 175 g bomull 8/4
Virknål 4 mm


Nästa sjal i gammalrosa blev till min mamma på mors dag. Jag gjorde den något kortare än den förra så jag fick ändra lite i mönstret men kanten är enligt mönstret.

Storlek: ca 47 x 198
Garn: ca ca 175 g bomull 8/4
Virknål 4 mm


Till mitt äldsta barnbarn blev det en likadan sjal i 14-årspresent. Jag trodde jag gjorde den kortare än den förra men den blev längre. Jag räknade inte maskorna utan mätte bara men jag skulle dragit ut virkningen lite när jag mätte.

Storlek: ca 46 x 200 cm
Garn: ca 204 g bomull 8/4
Virknål 4 mm


Till min ena svärdotter virkade jag en scarf i födelsedagspresent i ett mjukt och skönt garn i 90% bomull och 10% merinoull. 

Mönster: The V Scarf (Ravelry)
Garn: ca 65 g Viking Björk
Virknål 4 mm


Hur går det med min garnutmaning då? Jag har fortfarande inte köpt nåt garn sen 6 juli 2016 och det går bra. Just nu gör jag inte av med så mycket garn heller fast jag stickar lite varje dag men det är nätpåsar och dom ska väga så lite som möjligt. Jag vill köpa garn till ett överkast till mej men än har jag inte bestämt om det ska vara stickat eller virkat och vilket garn jag vill ha. Helst ska det vara i naturmaterial förstås men bomull kan bli lite tungt och ull är jag lite kluven till. Nån gång ska jag nog lyckas bestämma mej men det finns ju så mycket fina garner och mönster.

2 kommentarer:

  1. Oj oj oj, här har man varit flitig!!!!! Alldeles underbara sjalar och scarfar, hur hinner du med allt?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag har alltid undrat detsamma om dej och dina underbara alster. Jag är numera pensionär och hinner och orkar mer än då jag jobbade.

      Radera