lördag 14 juli 2012

Mera mobilfodral


Min dotter Mia önskade ett mobilfodral till sin fru A som fyllde år i veckan. Ett önskemål var att den skulle ha en ficka på baksidan till några betalkort. Jag hade inte tänkt göra den i mormorsrutor men dom är ju så roliga att virka.

 


Nu i efterhand kan det tyckas att det var lite onödigt att variera färgen på rutorna på baksidan för dom syns inte ändå. Men när jag började visste jag inte att fickan skulle täcka nästan hela baksidan. Jag hade tänkt göra en mindre ficka men så blev det inte. Fickan är virkad som enfärgade mormorsränder. Dragkedja på ena långsidan till kortfickan och kardborrknäppning till locket fram.

Den är virkad i restgarner av Svarta Fårets Tilda 
förutom det svarta som är Cotton 8/4 från Stoff & Stil.

Virknål: 3 mm till fodralet och 2 mm till fickan

3 kommentarer:

 1. Och den är supertoppen!
  /Anna

  SvaraRadera
 2. Känn dig hedrad. Hon har minsann aldrig kommenterat min blogg! Och inte fick jag några etiketter på mina fodral heller. Jag är inte alls avis, nej då... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. :D Det var väldigt roligt att få en kommentar av Anna så visst känner jag mej hedrad ;-). Jag tänkte faktiskt på det att du inte fick några etiketter på dina fodral men dom kom ju till lite hastigt och lustigt. Får väl rätta till det i efterhand då. Men tack gumman, du har förgyllt min dag! Ett gott skratt förlänger livet. Kram

   Radera