lördag 5 januari 2013

Solero

När julklapparna var klara bestämde jag att nu ska jag sticka sjal, mössa och vantar till mej själv innan jag gör nåt annat. Den här sjalen var klar innan julen var över.


Jag köpte garnet Malabrigo Rios i färgen Ravelry Red från Garnkorgen i höstas. Det är ett mjukt och skönt garn i ren Merinoull som inte kliar. Ungefär samtidigt som jag köpte garnet hade Maria på bloggen Garnomera (pyttipanna-bloggen) gjort ett nytt lättstickat mönster till en sjal i lite tjockare garn - Solero. Här finns mönstret. Jag använde rundstickor 6 mm. Sjalen är uppbyggd ungefär som pyttipannan. Man stickar först uddarna på tvären (4 varv/udd) och sen plockar man upp maskor till själva sjaldelen. Jag gjorde 77 uddar och hade 12 gram garn över så jag hade nog kunnat göra nån mer udd men jag är nöjd men min sjal. Den är helt perfekt i storlek och superskön att ha på sej.

6 kommentarer:

 1. Snygg! Ja, man gör alldeles för lite grejer till sig själv. När någon vill se exempel på vad man pysslat så finns det aldrig något att visa, för allt har fått nya ägare. Tur man har en blogg nuförtiden iaf! ;)

  SvaraRadera
 2. ah vad kul, denna sjalen har jag missat, håller på med en pyttipanna i garn rustika :) tänkte prova göra en rockefeller sen, tycker den ser så häftig ut om man har rätt kontrast på färgerna :) den här får jag prova efter rockefellern, om jag inte väntar med rockefellern om jag inte kommer på vilket garn som jag ska ha till den. jättefin sjaal leena, och tack för julklappen, hur fin som helst. själv hann jag inte göra några julklappar i år då jag fick hålla på och flytta istället. KRAM!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så du har blivit sjalbiten ;-). Lycka till med ditt nya boende och det nya jobbet. Kram

   Radera
 3. Fantastiskt fint arbetad sjal! Viktigt med ett mjukt garn. Speciellt till en sjal. Jag avskyr när det sticker och kliar. / Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja usch det är otäckt med kliande sjalar!

   Radera