söndag 3 februari 2013

Lunchkasse till bästa arbetskamraten

Min arbetskamrat L hade en sån där lunchkasse som "alla andra har" med texten "risk för rester". Hon var lite less på att ha en likadan som så många andra och frågade mej i början på december om jag ville sy en kasse till henne. Jag sa nej eftersom jag just då hade så mycket att göra med julklappar. Jag syr egentligen inte på beställning men lovade ändå att sy en efter jul. Men så köpte hon en enkel påskasse och sa att jag inte behövde sy nån kasse men det gjorde jag ändå. Hon fick den när hon fyllde år i tisdags och nu har hon en lunchkasse som hon får vara ensam om vilket hon är mycket nöjd med.


Kassen har ett hopdragbart tyg som lock så inte alla andra kan se vad man har i den.


Döskalletyget köpte jag på symässan i höstas. Det har blivit både plånbok och  necessär av det tyget tidigare och jag har fortfarande en liten bit kvar. Tyget med bestick kommer från Butiken Annalunda. Fodret är en bit plastad bomullstyg så det går lätt att torka av om man sölar med maten. Jeanstyget är från en gammal jeanskjol.Mönster och tutorial till Lunch Bag finns här. Jag gjorde den något större.
Storlek: höjd utan handtag 20 cm, bredd 14 cm och längd 22 cm. 


Det ljusa döskalletyget kändes inte så bra att ha som botten så jag sydde på en bred remsa av jeanstyg innan jag sydde ihop kassen.

Det är många lager i den här kassen. Eftersom jag inte hade riktigt kraftigt mellanlägg hemma så använde jag först ett dubbelhäftande volymmellanlägg (quiltvadd) som jag strök fast mellan yttertyget och ett bomullstyg som inte syns. Ovanpå det strök jag fast ett halvkraftigt mellanlägg innan jag sydde ihop kassen. Allt som allt är det alltså fem lager i kassen. Sex i botten!

2 kommentarer:

  1. Hallå! Vad mycket fin du alltid gör. Tack för bilden på dina vantar på rundstickan, jag har inte provat att stickat så och nu förstår jag i alla fall själva idéen tack vare din bild. Ha en bra söndag Karin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Karin! Jag blir glad både över din kommentar och att jag har gjort nån nytta. Jag gillar verkligen att sticka allt på rundsticka. Ha en bra söndag du med.

      Radera