lördag 2 februari 2013

Pysselhelg med E

Förra helgen hade mitt äldsta barnbarn E, 9 år, och jag en mys- och pysselhelg. Det brukar vi ha emellanåt men nu var det länge sen sist. E är en mycket upptagen ung dam.


Bl a så "stickade" E med Quick Knit. Den lilla runda köpte jag på Panduro för nåt år sen men vi hade inte provat på den tidigare. Den var verkligen liten! Det blev en liten mössa till en liten docka. 
Garn: Garnmix från Rusta


E behövde ett mobilfodral så hon stickade en rektangel med den rektangulära saken. Hon stickade fram och tillbaka på ena långsidan. Farmor fick assistera. Sen virkade jag ihop rektangeln med smygmaskor och sydde ihop botten. Längs överkanten virkade jag ett varv fasta maskor och en knappögla. En rosa knapp och mobilfodralet var färdigt. Roligt att ha ett egengjort mobilfodral!


Jag var på Panduro dan innan E skulle komma hit och köpte lite pysselgrejer. Jag hade tänkt köpa ett större runt Quick Knit-verktyg men så köpte jag den här rektangulära istället och det ångrade jag. Den har mindre piggar med mindre huvud på och om man tappar taget om tråden medan man virar den runt piggarna så åker den upp till andra änden. Det hände inte med den runda. Men E lärde sej knepet att hålla fast i den sist virade piggen så det gick bra ändå.


E har använt samma garn till både mössan och mobilfodralet men färgerna blev helt olika på bilderna. Mobilfodralet är nog det som stämmer bäst färgmässigt och ändå tog jag det kortet med blixt.

1 kommentar: