lördag 2 februari 2013

Pysselhelg med E, forts.

Pärlpyssel är alltid populärt! Det är många som har gjort armband med smälta pärlor men jag såg det först på bloggen Craft and Creativity och la det på min mentala att-göra-lista men det har inte blivit av förrän nu.

Så här gör man: ugn 200 grader. Ställ upp plastpärlor, s k nabbipärlor på en plåt med bakplåtspapper och ställ in dom i ugnen i ca 3 minuter för midistorleken. Låt svalna och trä armband av dom. Vi använde elastisk gummitråd. 

Helena som har bloggen har skrivit i ett senare inlägg att man bara kan hälla ut pärlorna på plåten och det ska bli bra ändå. Vi gjorde så först men det blev inte alls bra. Pärlorna blev alla möjliga former utom runda och fastnade i varandra så vi fick klippa isär dom. Så det gjorde vi inte om.


E gjorde armband till hela familjen. Från vänster: ett till pappa, ett till mamma, två till sej själv och två till lillebror O. Två av armbanden är med självlysande pärlor och på bilden här under ser man hur dom ser ut i mörkret utan blixt. Ser ut som lysande larver! Lite pärlplatteri blev det också. Dom två understa med självlysande pärlor.


1 kommentar:

  1. Vilka fina armband! Jag har också sett det hos Helena och funderat på att göra nån gång, men det är ju så mycket man vill pyssla med.

    SvaraRadera